top of page

Mahasamadhi Shirdi Sai Baba

Sai Baba van Shirdi was een Indiase spirituele leraar waarvan wordt aangenomen dat hij een manifestatie is van Shri Datta Guru (Dattatreya). En hoewel er weinig bekend is over zijn geboorte, echte naam en achtergrond, nam Sai Baba op 15 oktober 1918 Manasamadhi. Mahasamadhi betekent het overgaan naar een nieuw leven. Yogis spreken niet over dood gaan. Elk jaar op 15 oktober herdenken we de Mahasamadhi van Shirdi Sai Baba. Dit doen we jaarlijks door een festival waarbij we gratis maaltijden verstrekken. Dit jaar door corona vierden we het online via een Vedic Satsang op YouTube.


Sai Baba gaf onderricht in de morele code van vergeving, naastenliefde, anderen helpen, innerlijke vrede en toewijding. Hij veroordeelde ook onderscheid op basis van kaste en religie.


Zijn onderricht combineerde hindoeïsme en islam en hij gaf een belangrijke boodschap van "Sabka Maalik Ek" (er is maar één God die alles regeert).


Sai Baba luisterde tijdens zijn laatste dagen naar religieuze en heilige verhalen. Hij werd elke dag zwakker, maar er mochten geen toegewijden bij hem in de buurt komen. Hij voorspelde dat hij spoedig zou overlijden. Zijn discipelen bewaakten zijn lichaam drie dagen. Hij vond het moeilijk dat mensen hem aanbaden voor materieel gewin en had genoeg van het voortdurende debat over zijn religie. Hij geloofde altijd in één God. Het was de dag van Dusshera waarop hij besloot de 'grens' over te steken. Hij ontblote zich en kondigde de dag aan van het einde van zijn fysieke lichaam. Zijn stoffelijk overschot werd begraven in "Buti Wada" in Shirdi. Het is dezelfde plaats waar Shree Samadhi Mandir of Shirdi Sai Baba-tempel is gebouwd.


Komentar


Mengomentari telah dimatikan.
bottom of page