top of page

Volle maanmeditatie

Volle maanmeditatie is van groot belang voor Pranic Healing. Zoals we sinds mensenheugenis weten heeft de maan en haar ritme een grote invloed op ons leven. De speciale maan die komt op de vierde dag in de maand Kartik (oktober/november), wordt Karwa Chaut genoemd. De volle maan is op dat moment zo gepositioneerd dat de planeet Aarde een grote energie heeft, welke de primaire bron van levensenergie is. En dit is op dat moment te ervaren zonder veel hindernissen.
Wanneer we praten over volle maan, zon, en geen maan, dan hebben we het over de drie belangrijkste gepositioneerde planeten die in staat zijn om de primaire bron van energie te zijn voor het leven op aarde. We kunnen ze eenvoudig ervaren op deze bepaalde dagen en één van die dagen in Karwa Chaut, waarbij de volle maan energie kan worden ervaren zonder enige hindernissen of obstakels.


Vasten zonder eten en drinken staat onze geest toe om compleet helder en fysiek verbonden te zijn.


Met volle maanmeditatie kun je volledig verbinding maken met het water in jezelf, ons lichaam bestaat voor 70 tot 80% uit water. We kunnen onze aandacht naar binnen keren en de interne processen ontvouwen zich dan gemakkelijker. Dit festival van Karwa Chaut wordt eigenlijk al sinds mensenheugenis gevierd. Daarbij wordt de hele dag gevast, er wordt niet gegeten en ook geen water gedronken. Het vasten op deze manier op deze bepaalde dag staat onze geest toe om compleet helder te zijn en fysiek verbonden met die mooie energie en we ervaren de transformatie van binnenuit.


Comments


bottom of page